018: Nyheter från Leverantörer utrustning och tjänster

Tomas Persson från Geofix berättar om survipod som löser problem med att sätta upp totalstationen på svajigt underlag. En survipod står stabilt vilket sparar reparationskostnader vid eventurella krascher!

Joakim Jansson från Volue Construction och Jon Bengtsson från Skymap Inovations berättar om varför de började samarbeta och hur de vill försöka förenkla för mätteknikerna. Jon pratar om att ”demokratisera data” dvs finns datan så ska vem som helst kunna komma åt den och ha nytta av den också.

Petteri Lindö från Norsecraft Geo Position berättar om Topcons totalstationer som främst används av kommuner. De har även en enklare okulärlös totalstation som är lite enklare som kan etablera sig mot prisman för enklare utsättning.

Klas Rolofsson från Norsecraft Geo berättar om enkelheten med att skapa modeller i deras system.

Från Blinken Tools berättar Alexander Ohlsson om Tiny mobile robots, en utsättnings robot som mest används för vägprojekt men även på flygplatser. Förutom att den sparar tid ökar den säkerheten på speciellt vägprojekt. Jimmy Nilsson berättar bland annat om Sokkias produkter, om deras GNSS-mottagare på bara 440 gram och om hur värmekameror på drönare kan användas för att upptäcka läckage på vattenledningar.

Links: