Om mig

Jag, Jonatan Vilhunen, är nyfiken på det mesta, men råkade hamna som i detta intresse om allt utomhus. Detta trots att mina ungdomsår spenderades framför datorer på 90-talet och efter att gått ett tekniskt gymnasium och jobbat en tid som serveradministratör på 00-talet. År 2008 bytte det spår till mark och anläggning som lärling/lärjunge. Det blev mark och grundarbeten, rörläggning, köra grävare (ca 1400h), utsättning och inmätning, enklare projektering och arbetsledning och kalkyl.

Kring 2014/2015 blev det F-skattsedel med och mark och grundarbeten och i egen regi och inmätning/utsättning (Leica MS50 med geopad) som UE för Trig. 2017-2018 blev en 18 månaders sväng i England som arbetsledare inom anläggning på ett stort jobb i nordöstra stor-London. Började januari 2019 på Trig som projektledare och intern mätspecialist för projekteringsmätningar på trafikverksjobb. Arbetsuppgifterna har skiftat internt och nu är huvuduppgiften att vara markprojektör i olika uppdrag. Civil3d är huvudverktyg, men även sbg geo, Qgis, Infraworks finns i arbetsflödet. Tycker om att utveckla olika arbetsflöden och just nu funderar jag mycket på CAD standarder och effektivisering av projektering.

Att vara placerad i ett fack är inget vidare för mig och ju mer jag kan förstå och jobba över gränser desto mer glädje ger jobbet.

För den som undrar så har många böcker har lästs inom ovanstående ämnen även om inget betyg getts av något högre läroverk.

Jonatan, vintern 2018/2019 i färd med två grunder i Marks kommun.